آموزش تکنیک های جرات مندی به کودکان از جمله مهارت های زندگی است که افراد در سنین مختلف به آن نیاز دارند و نقش مهمی در موفقیت کودکان در تحصیل، کار و زندگی دارد و یکی از مهارت های زندگی مهم و از مؤلفههای روابط اجتماعی کودکان است
جرات مندی به این توانایی افراد اشاره دارد که آنها صادقانه و بدون ترس از قضاوت و دیدگاه دیگران نظرات خود را مطرح مینمایند.
کودک باجرأت میداند چه میخواهد و قادر است احتیاجاتش را برآورده سازد و با دیگران کنار بیاید. والدین باید به کودکان خود بیاموزند که همواره به خود احترام گذارند و از نه گفتن به دیگران هیجاناتی مانند شرم را تجربه نکنند.
آموزش مهارت جرات مندی به کودکان
پرورش و آموزش جرات ورزى تكنیكی اســت كــه از طریق آن افراد میآموزند چگونه آرام باشند و در موقعیتهای متفاوت اجتماعی به طور مناسب و خوشایند ارتباط برقرار كنند.
آموزش مهارت جرات مندی برای کودکان بهخصوص در سن مدرسه که روابط اجتماعیشان گسترش پیدا میکند، ضروری است و کودک در خانه و مدرسه باید از این آموزشها بهرهمند شود و بر شادکامی و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان نیز مؤثر است. مهارتهای اجتماعی و عملکرد تحصیلی دانشآموزان را افزایش میدهد و در دوره بلوغ از طریق پیشگیری از رفتارهای پرخطر، اعتیاد و سیگار مؤثر است.
روش های آموزش تکنيک های جرأت مندی به کودکان:
۱. برای آموزش قاطعیت به کودک، می توانیم از مثال حیوان ها استفاده کنیم:
مرحله اول: ماسک سه حیوان(گرگ، لاک پشت و اسب) را تهیه کرده و ابتدا در مورد ویژگی های هر کدام از آن ها با بچه ها صحبت کنید.
به نظر شما اگر کسی لاک پشت را اذیت کند، او چه کار می کند؟ اگر کسی گرگ را اذیت کند او چه کار می کند؟ اگر کسی اسب را اذیت کند او چه کار می کند؟
مرحله دوم: پیامد رفتار هر یک از این سه حیوان را بررسی کنید.
لاک پشت: از حق خود دفاع نمی کند. همیشه ناراحت است، چون همه از او سوء استفاده می کنند.
گرگ:همه از او می ترسند و از او دوری می کنند. چون دوستش ندارند، تنها می ماند.
اسب: در عین حال که از حق خود دفاع می کند، به کسی آزار نمی رساند . همه دوستش دارند و دوستان زیادی دارد.
مرحله سوم: به کودکان آموزش می دهیم که رفتار ما انسان ها هم مانند این سه حیوان است. برخی از افراد رفتاری مانند گرگ، برخی رفتاری مانند لاک پشت و برخی رفتارشان مثل اسب است.

۲. بازی چشم تو چشم
به اين گونه که کودک با يکی از والدين مقابل هم بوده و به چشم های هم خيره نگاه مي کنند، و نبايد بخندند، اين تمرين برای کودکانی با اعتماد به نفس پايين، خجالتی و ضعيف بسيار توصيه مي شود چون اين افراد قدرت نگاه کردن در چشمان طرف مقابل را ندارند و اين موجب ضعفشان می شود.

۳. کشتی گرفتن
با کودک خود کشتی بگيريد و بگذاريد هر از گاهی او برنده شود و هر بار که برنده مي شود با ذوق و شوق فراوان او را تشويق کنيد.

۴. نقش بازی کنيد
در مقابل رفتار کودکان ديگر چه رفتاری از کودک خود انتظار داريد؟ شما نقش کودک خود و کودکتان نقش کودک مقابل را بازی کند، رفتاری که انتظار داريد کودکتان در مقابل کودکان ديگر داشته باشد را با ايفای نقش کودکتان اجرا کنيد، تا کودکتان ياد بگيرد، حال کودک نقش خود را و شما نقش کودک مقابل را بازی کند، از کودکتان بخواهيد همانگونه بازی کند که چندی پيش شما نقش آن را بازی کرده بوديد، و آنقدر اين بازی را تمرين کنيد تا رفتار دلخواهی که انتظار داريد نهادينه شود


وبلاگ های دیگر ما را دنبال کنید :
- اصول شاد زیستن
- برای ایجاد عادت های خوب در خودتان این ۶ عادت استراتژی را تقویت کنید
- بازی، زبان اصلی کودکان
- راهکار های کاهش دروغگویی در کودکان
- اهمیت وقت گذرانی والدین با کودکان
- کاردستی برای کودکان
- فواید ساخت کاردستی برای کودکان
به ما بپیوندید👇
کانال ایتا : https://eitaa.com/hejabinja
کانال بله : https://ble.ir/hejabinja
آپارات : https://www.aparat.com/u_18465695